Dankbaar

2016miljoen-hartjes

Vanochtend werd ik wakker en realiseerde me hoe DANKBAAR ik ben.

Ongeluk
Ik herinner me nog zo goed hoe ongelukkig ik ooit was. Dat ik naar andere mensen keek en zag hoe zij precies leefden hoe ze wilden. En ik? Ik  hield alleen maar rekening met anderen. Altijd stemmetjes in mijn hoofd die me lieten weten wat ik het beste kon doen om me vrij en blij te voelen. En die stemmetjes verwarde ik met de stem van mijn hart…, zo vaak werd ik door hen misleid…
Dit kostte me toch een energie! Het was een gevecht in mij. Ik heb nog tekeningen uit die periode. Je kunt zien dat er oorlog woede in mij. Mijn dagen zagen er grotendeels zwart uit. Ik wenste dat ik de verantwoordelijkheid om te leven, lekker van me af kon schuiven. 

Schijt hebben
Wanneer het zo zwaar en zwart voelde en ik daar nauwelijks uitkwam, kreeg ik steevast het gevoel dat niks me meer wat kon schelen. Ik kon kiezen, doorgaan met sippen, ongelukkig zijn, stoppen met mijn leven of gewoon gaan doen wat ikzelf wilde en schijt hebben aan alle normen, waarden en verwachtingen van de maatschappij en mijn omgeving.
Ik koos altijd voor het laatste. Het schijt hebben aan alles gaf me direct een vrij gevoel. Heerlijk!!! Na alle zwartheid kreeg ik mijn goedmaker; ik mocht doen wat ik het liefst wilde zonder rekening te houden met iets of iemand. Dat was altijd tekenen en schilderen. Kleur maken, vormen bedenken, structuren en patronen. Alles precies hoe IK het wilde. Dat gevoel was zo ontiegelijk fijn!!! Dan voelde ik meteen GELUK.

Geluk
In die momenten wist ik zo sterk dat ik dit gevoel ALTIJD wilde hebben. Ik was hier toch niet op de aarde geboren om me ongelukkig te voelen?  Daar diende ik niemand mee. Maar als ik me GELUKKIG kon voelen, ieder moment van de dag, wat zou er dan met mij en de wereld gebeuren?
Om mij heen had ik 0 medestanders. Zodra ik dit inzicht, dit lichtpuntje deelde kreeg ik een overdaad aan negatieve en relativerende reacties over me heen. Gedreven door mijn enorme vrijheidsdrang en de wens naar geluk voor mijzelf en iedereen, besloot ik op mijn 20ste echt heel bewust om mijn leven in te zetten als een soort van experiment over GELUK. Gewoon kijken wat er gebeurt wanneer ik precies doe waar ik ZIN in heb en waar ik GELUKKIG van word.

Eigen Wereld
Ik begon te bouwen aan mijn eigen WERELD. Een wereld met een eigen taal, regels, patronen en structuren. Allemaal ten dienste van GELUK, GROEI en ONTWIKKELING. Voor mijzelf en anderen. Want dat stond al van meet af aan vast, ik wil in mijn wereld dat andere mensen ook gelukkig zijn.
En nu, bijna 30 jaar later, word ik wakker, kijk om me heen en zie wat voor een wereld ik tot nu toe heb opgebouwd. Wat een overvloed aan DANKBAARHEID en GELUK voel ik! Al die piepkleine stapjes die ik gemaakt heb, door die talloze donkere diepten, alle ruimte die ik heb durven innemen en alle VERTROUWEN die ik steeds weer heb opgezocht en gekregen…

Miljoenen hartjes
WAUW!! Dat is ongelooflijk…wat ik voel…al die LIEFDE voor de wereld. Volgens mij vlogen er miljoenen bloemetjes en hartjes door mijn slaaplokaal. Ik koester ze en deel ze op mijn manier volop overtuiging en vertrouwen met jou…

Geef een reactie