Een leven als kunstwerk

2015tafelEen leven als kunstwerk

Mijn leven = een kunstwerk
Mijn leven zie ik als een groot kunstwerk. De grote oude school die ik tot mijn beschikking heb, wil ik delen met anderen. Mensen en idealen breng ik graag bij elkaar om samen iets moois te creëren. Mijn schilderijen en binagrammen zijn kunstwerken binnen mijn levenskunstwerk. 

Passie van de kunstschilder
Dat levens kunstwerk wordt niet anders opgebouwd als een schilderij. Je herkent vast het beeld dat je een schilder bezig ziet aan zijn schilderij. Langzaam ontstaat het beeld. De schilder heeft het volste vertrouwen in zijn verf, zijn penselen en zijn eigen kunnen. De kunstschilder is gepassioneerd bezig. Wanneer je hem in het begin stadium vraagt naar wat hij maakt, dan zal hij je zeggen wat hij ziet in zijn hoofd. Voor hem is het beeld allang daar. Alleen als toeschouwer kun je het nog niet waarnemen.
De passie van de kunstschilder en zijn drang om naar buiten te brengen wat hij in zijn eigen hoofd ziet, zorgen ervoor dat hij doorgaat en er uiteindelijk een prachtig kunstwerk ontstaat. Het kunstwerk komt ergens te hangen en geeft een heleboel verwondering en inspiratie aan andere mensen.

Focus?!
Als het verhaal van het schilderij en de schilder, zo ervaar ik mijn levenskunstwerk ook. Misschien kan bij mij niet iedereen zien wat het precies gaat worden. Het is makkelijk gezegd: “Madelon, je houdt heel veel bordjes in de lucht en je moet je focussen”. Voor een buitenstaander ziet het er wellicht onoverzichtelijk uit of lijkt het dat er inefficiënt gewerkt wordt.
Maar het is als de gepassioneerde schilder die zijn eerste strepen en streken op het doek zet. Het kan op chaos lijken. Blijft hij in zijn flow dan ontstaat een helder beeld.

Een levendige, democratische en creatieve plek
Mijn levenskunstwerk speelt zich af in de oude school van Kloosterburen. Samen met anderen bouw ik hier aan een levendige, democratische en creatieve plek. Waar gedeeld en geleerd wordt. En van hieruit maken we op onze manier de wereld mooier.

Geef een antwoord