Geluk in de woonkamer

schilderijZo stond het schilderij erbij in mijn atelier. Maanden aan gewerkt. Ik werd uitgedaagd door de wensen van mijn opdrachtgever. Een heel lang en smal schilderij voor op een plek die ik in eerste instantie niet in gedachten had.

Zo hangt het nu te pronken!

HuiskamerimpressieMijn opdrachten gaan over geluk. De mensen met wie ik werk laat ik zien hoe kleurrijk, liefdevol en zorgvuldig hun leven is opgebouwd. Met een knipoog naar het serieuze mensen bestaan, want ik vind humor belangrijk.

In of om hun huis zie ik typerende details van een leven. Waarom ik het ene beeld wel en het andere niet kies? Daar heb ik geen antwoord op. Ik volg mijn gevoel dat altijd het juiste  brengt. Er zijn zoveel wondertjes verpakt in elk leven. Prachtig ze te ontdekken en te laten zien. Zo kunnen bijzondere momenten in vorm vereeuwigd worden.

Mensen bouwen hun leven op een eigenzinnige manier op. Soms is dat niet direct zichtbaar. Daarom heb ik tijd nodig hier naar te zoeken. Ik voel me vereerd wanneer het met me gedeeld wordt en ik voel wel of ik er iets mee kan en wil. Wanneer dit van beide kanten ok is, dan ontstaat er tijdens het maakproces altijd iets bijzonders met elkaar. Het is zo leuk om de ontwikkelingen van het maakproces te delen. Het beeldverhaal groeit en uiteindelijk kan iemand zichzelf vol trots en warmte herkennen in het schilderij.

Ik geef me volledig en vol liefde in dit proces en dat brengt mij geluk. Het vertrouwen en de tijd die ik krijg om hun leven te schilderen. Het geluk is voelbaar in het schilderij

HuiskamerPost2

 

Geef een reactie