Gevulde leegte


Het regende keihard en de wind gierde over de vlakte.
Zaterdag 14 september presenteerde ik mijn werk op de kunstmarkt bij Borg Nienoord.
Bijna was ik thuis gebleven, mijn kostbare en fragiele werk en dito inlijsting zou echt shade oplopen door de hoge vochtigheid. De windvlagen maakten de kans op vallende kunstwerken ook erg groot…

Ik besloot toch te gaan naar de kunstmarkt en iets ludieks te bedenken. Naast kunstenaar ben ik toch vooral ook ondernemer. Gewoon in mijn atelier mooie dingen maken is niet genoeg om de wereld zo veel mogelijk hiervan mee te kunnen laten genieten.

Na een half uurtje kreeg ik een geweldig idee! De hele kraam zou ik leeg laten en enkel vullen met onbeschilderde doekjes, lege papieren, lege ezel en lege bakjes. Omdat a.s. zaterdag 21 september de eerste Toes Toavel plaatsvindt, nam ik natuurlijk ook lege borden en lege wijnglazen mee.
Ik zag het al helemaal voor me! De leegte was gevuld met vragen en verhalen!

Deze uiting van omdenken bleek mijn kraam te vullen met geïnteresseerde mensen! Allemaal oprechte belangstelling en nieuwsgierige oren! Het was een enorme verrassing hoe leuk iedereen reageerde. Ondanks het slechte weer kon ik samen mijn rechterhand Anita veel mensen weer een leuke ervaring mee terug naar huis geven.

Ook zijn er mensen vast zo nieuwsgierig geworden dat ze as zaterdag de 21 september heel graag mee komen doen aan de Toes Toavel. Dan zijn de bordjes gevuld met lekkers, schilderijen gevuld met kleur, ruimte gevuld met muziek.
Ik ben het slechte weer nog niet eerder zo dankbaar geweest. De dag buiten was echt fantastisch en bracht volop nieuwe invalshoeken.

Geef een reactie