Invalshoek

Op youtube vond ik onlangs een film en die bekeek ik.
Cannabis Rising:

Wel vaker heb ik er van gehoord. Cannabis blijkt volgens deze documentaire super gezond en helend te zijn. Dat in tegen stelling tot de rampverhalen die ik er al over hoor zolang ik leef. Er blijkt een hele verborgen geschiedenis achter te liggen.

Of het nou waar is of niet, ik vind het verfrissend dat ook andere kanten van een verhaal getoond worden. Verschillende invalshoeken geven me een rijk beeld waaruit ik zelf mijn waarheid kan vinden.
Want die eigen waarheid voel je wel. Of je weet hem gewoon.
Je eigen waarheid is een samenraapsel van ervaringen uit je eigen leven.
Ieders leven is uniek. Niemand maakt tijdens zijn leven dezelfde dingen mee op het zelfde moment en zelfde plaats als een ander.

Dit doet me denken aan mijn kunstwerken.
Enerzijds werk ik met een door mijzelf ontwikkelde kleurensystematiek die uniek is; hiervan is er maar één. Daarmee componeer ik mijn kleuren op doek met de taal als uitgangspunt.
Mijn inspiratie ligt bij de kleurenleer van Johannes Itten, de kabbala en Egyptische hieroglyphen.
Anderszijds werk ik intuïtief met een kubistische inslag. Ik registreer gebouwen en interieurs in een oogopslag en smeed verschillende invalshoeken tot een geheel. Dit gebruik ik als metafoor voor een zoektocht naar “de waarheid”. In dit onderdeel van mijn werk ben ik geïnspireerd door de kubisten, bauhaus en naturalisten.
Deze twee schijnbaar tegenstrijdige werelden komen bij elkaar op een doek.
Alle stapjes die ik heb genomen, keuzes die ik heb gemaakt en dingen die ik heb ervaren en onderzocht, hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat ik nu doe wat ik doe.
Met de kleurrijke kunstwerken als resultaat.

Het is mijn waarheid. Een wereld waarin ik me vrij beweeg. Die me plezier geeft en richting.
Daar waar ik blij van word wil ik heel graag aan andere mensen laten zien.
Hoe meer hoe beter!

Geef een reactie