Taal van gevoel

Inspiratie delen
Naast koken, mijn atelier openstellen én de gezelligheid van de afwas, heb ik nog 1 reden waarom ik zo uitkijk naar de maandelijkse Toes Toavel.
Tijdens deze avond vind ik het heerlijk om van alles te delen over mijn motivaties, fascinaties en inspiraties.
Mijn atelier staat dan vol mensen die allemaal openstaan om verrast te worden met verwondering en anders denken.
Er is altijd wel iemand die een vraag, een opmerking of reactie plaatst waarop ik lekker kan vertellen en we daardoor met elkaar een verrassend moment samen beleven.

Eigen taal
Ooit ontdekte ik de drang een eigen taal te maken. Een taal die het individuele gevoel van een persoon in vorm kon weergeven. Zo droomde over een wereld waar geen onbegrip was en iedereen recht had op eigen gevoel en interpretatie.
Een wereld waarin we het normaal vonden dat iedereen anders was. Een wereld waar we gewoon goed genoeg waren met onze unieke talenten. Een wereld waar we efficiënt met elkaar communiceerden.

Vaag en zweverig
Als kind klonk alles wat over gevoel ging vaag en zweverig. Het was een woord, maar wat dit precies inhield daarvan had ik geen notie. Het leven om mij heen deed zich voor als een wereld van prestatie, plichtsbesef en verantwoordelijkheidsgevoel.
Ruimte, passie en vertrouwen voor spelend ontdekken ervaarde ik niet.
We zijn allemaal in dezelfde tijd groot geworden en kennen de druk van leren hoe het hoort in plaats van doen hoe het voelt.
Dus hoe interpreteren we dan gevoel?
Hoe kunnen we weer in contact komen met dat individuele ongrijpbare stuk in onszelf?

Kaders
Toen ik deze vragen aan mezelf stelde en me de vrijheid gaf dat ik kon doen wat ik wilde, belandde ik in apathie, chaos en onzekerheid.
Om dit te omzeilen bedacht ik iets eenvoudigs.
Binnen het gedrag van mensen was me iets opgevallen. We groeien goed wanneer we ons veilig voelen. Om te groeien hebben we kaders nodig. Duidelijke begrenzingen waarbinnen we kunnen ontdekken, spelen en verkennen.

Binagrammen, taal van gevoel
In 2001 kreeg kwam er een helder idee tot mij. Het werd een taal van gevoel, het Binagrammen alfabet. Een taal waarmee we kunnen spelen. Een taal die ons de magie van gevoel toont. Een taal waarmee we gevoel transformeren naar vorm. Hoe mooi is dat!
Het delen van gevoel via vorm geeft inspiratie en geluk.
Daarvoor gebruik ik deze Taal van Gevoel, de BINAGRAMMEN

Geef een reactie