Berlijn

https://www.youtube.com/watch?v=jhssWfNE2qQ

Waarom heb ik Berlijn uitgekozen?
Jij kijkt vanuit jouw eigen werkelijkheid naar de wereld. Deze werkelijkheid wordt gevormd door opvoeding, omgeving, school, media. De stad Berlijn staat voor mij symbool voor verschillende informatiestromen en verschillende achtergronden van mensen. De geschiedenis van Berlijn heb ik eenzijdig via mijn school en de media geïnterpreteerd. Maar wat gebeurt er wanneer ik deze plek zelf ga ervaren? Zelf met mensen ga praten Kom ik andere verhalen tegen? Is er maar één waar verhaal? Wie vertelt het echte verhaal? Krijgen wij via de media wel alle verhalen te horen/zien? Kun je een mening vormen op basis van eenzijdige informatie?

Berlijn is als plek te ultieme metafoor voor mijn persoonlijke motivatie om vrij werk te maken met zijn gebouwen en twee werelden

Ik houd van vrije uitstraling die deze stad heeft en de ritmiek van de gebouwen trekt mij. Er zijn veel vierkanten en ik houd van vierkanten.

Ik heb deze stad ook verbonden aan Johannes Itten end en de Bauhaus, ik houd van deze stroming om de balans tussen ambacht en kunst.

Wat heb ik daar gedaan, waar heb ik gestaan?
Onbevangen en onbevoordeeld heen gegaan en me laten leiden door ontmoetingen en gevoel. Zoveel mogelijk verschillende mensen ontmoet en gevraagd naar hun favourite plek of gebouw in Berlijn. Dit is mijn leidraad geworden, het kader waarbinnen ik ben gaan ontdekken.

Stories of Berlin
Samen met Liselotte Neervoort schreef ik een verhaal bij het schilderij van de Fernsehturm Funkturm

Portfolio
Wil je meer schilderijen zien? Klik dan hier.