Workshop


Op reis van hoe het hoort naar hoe het voelt
Verrast door Marokko
Onlangs ben ik een week in het zuidoosten van Marokko geweest en ook was ik een paar dagen in Marrakech.
Wat ik ontdekte overtrof mijn verwachtingen.
Zulke vriendelijke mensen, overal heerlijk eten, de mooiste kleuren, verschillende handwerkambachten en heel veel symbolen.
In Marrakech sliepen we dichtbijhet bekende plein Djemaa el Fna en van daaruit doken we de souk in met zijn smalle kronkelende straatjes vol gekleurd leven, geuren en ambachten. Het was geweldig.
Moeiteloos inspireren
Door deze inspirerende omgeving kwam een verlangen van mij ook daar omhoog. Een verlangen om mensen op een veilige manier, spelenderwijs te inspireren, los te komen van wat hoort en contact te krijgen met hoe het voelt.
Voelen, makkelijker gezegd dan gedaan?
Want hoe herkennen we hoe iets voelt?
Hoe klinkt de taal van ons hart?
Hoe vinden we onze eigen waarheid?
Wat is je passie?
Hoe kom je uit je comfort zone?
Deze vragen zijn zo groot en kunnen vanuit zoveel kanten worden benaderd dat de kans aanwezig is dat we verzanden in vage omschrijvingen en apathie, of te wel, dood ordinaire keuzestress.
Dat geeft een heel onvoldaan en onveilig gevoel waardoor we juist weer makkelijk teruggrijpen naar onze ingesleten patronen en naar hoe het hoort.
Vrijheid binnen kaders en structuren
We ontdekken onszelf het beste door te leven via kaders en structuren. Er ontstaat hierdoor overzicht en vrijheid daarbinnen te bewegen, Dit geeft ons de ruimte om te groeien. Het lijkt tegenstrijdig, maar beperking van mogelijkheden geeft vrijheid en brengt veiligheid in de dingen die we doen.
Zeker wanneer kaders en structuren de basis zijn om succesvol aan de slag te gaan, brengt dit een enorme flow met zich mee om te blijven creëren, verdiepen en ontdekken.
Veilig ervaren buiten je comfort zone
Wanneer we omgeven zijn met kaders en structuren die buiten onze comfort zone liggen, dan ervaren we moeiteloos een ingang in onontdekte delen van onszelf.
Hoe onbekender de gebruiken en omgeving voor ons zijn, hoe verrassender het resultaat van een intensieve, moeiteloze en speelse zoektocht naar ieders “hoe het voelt”.
Om onontdekte delen van onszelf te gaan ‘voelen’ is Marrakech een ideale en inspirerende plek. Het uitwerken van “het voelen” doen we in een kleine en veilige setting, de Riad Chambres d’Amis in Marrakech, vlakbij Djemaa El Fna.
Het is een ideale locatie om buiten onze comfort zone te komen. Hierdoor ben ik op het idee gekomen om op deze locatie een workshop te organiseren. Het voelt zo goed!

 

Waar verblijven we?
De workshop wordt gehouden in Chambres d’Amis, een Riad gelegen aan de rand van de souk van Marrakech met al haar hectiek. Maar eenmaal binnen in de Riad is er een oase van rust, de perfecte plek om samen te komen in een meerdaagse workshop.
Deze Riad wordt gerund door Anke van der Pluijm. Zij woont al ongeveer 20 jaar in Marrakech. Zij en de mensen die voor haar werken maken je verblijf onvergetelijk. Prachtige kamers, een groot dakterras waar we ’s avonds en ’s morgens heerlijk kunnen eten en relaxen na een dag intensief te hebben gewerkt aan je symbool.
 

Programma

Deze dagen staan vol met ervaringen op gebied van ambacht, symboliek, architectuur, menselijke maat, norm en creatie.

Wij nemen je mee naar bijzondere plekken en bieden diverse activiteiten aan.
Om ervaringen te verwerken en tastbaar te maken doen we aan actieve meditatie in de vorm van een workshop met kaders en structuren die we voor jullie samenstellen.
Zo maken we o.a. ons eigen symbool volop intentie die puur persoonlijk is en een magische herinnering geeft aan alle inzichten en groei die je opdoet.
We werken schilderend en tekenend om aan den lijve te ondervinden hoe bevrijdend kaders en structuren zijn.
Binnen het programma is er genoeg ruimte om alle indrukken en ervaringen te verwerken en tot jezelf te komen.
Ramadan en Suikerfeest
De workshop vindt plaats tijdens de laatste dagen van de Ramadan met als afsluiting het Suikerfeest (14 juni). Het is heel bijzonder om mee te maken op welke wijze deze vastenperiode het dagelijks leven en welzijn van de mensen beïnvloedt. De workshop is met opzet in deze week gepland omdat het een unieke kans is om buiten je comfortzone te “voelen” hoe het is.
Zoals bij alles, kunnen we dit gebruik vanuit meerdere invalshoeken bekijken.
Oordelen in onszelf herkennen om zo weer verder los te komen van hoe het hoort en toe te laten hoe het voelt.

 

 

De perfecte reis van hoe het hoort naar hoe het voelt
Heb jij interesse in deze bijzondere reis van hoe het hoort naar hoe het voelt?
Kom je graag in contact met jouw diepe verlangens?
Leer jij graag moeiteloos hoe je jouw eigen waarheid van gevoel herkent?
Houd jij van tastbare resultaten?
Vind je het leuk om te tekenen en houd je van kleur?
Voor jou
Deze workshopreis is op maat gemaakt voor jou in samenwerking met Andel Bakker (Marokkoreizenmetandel) en Anke van der Pluijm (Chambres d’Amis)
We starten 12 juni en eindigen op 17 juni 2018.
Wanneer je interesse hebt, laat het ons weten!
Bij genoeg aanmeldingen gaan we met jou dit avontuur aan.

 

Bellen, mailen of skype?
Graag helpen we je om samen te kijken of deze meerdaagse workshop past bij wat jij nodig hebt in jouw persoonlijke levensreis van hoe het hoort naar hoe het voelt.
Wat krijg jij?
Zes dagen in Marrakech van 12 juni tot en met 17 juni 2018.
Je eigen symbool of levenscirkel maken door inspiratie op te doen in Marrakech en haar omgeving op een bijzondere en unieke manier.
 • De transfer van het vliegveld in Marrakech naar de Riad Chambres d’Amis v.v.
 • Drie lunches en vier diners (exclusief (fris)drank)
 • 5 nachten een gedeelde tweepersoonskamer (gescheiden bedden) inclusief ontbijt in Chambres d’Amis.
 • Dagelijks bezig zijn met je symbool/levenscirkel.
 • Dagelijks feedback en coaching op jouw proces.
 • Excursies in en rond Marrakech, zoals:
  – bezoek aan verschillende (handwerk)ambachten
  – bezoek aan paleis Bahia en/of Badi
  – bezoek aan tuinen, The secret garden, Jardin Majorelle
 • Bezoek aan het mooie Baldi country club waar we de lunch gebruiken en je kunt zwemmen. (Massage en bezoek hamman is niet inbegrepen)
Wat kost deze unieke kans om nieuwe delen van jezelf te ontdekken?
De prijs voor zes dagen is € 775,00 p.p. gebaseerd op een gedeelde tweepersoons kamer en exclusief vliegticket en bezoek hamman (zie voor vliegtickets de website van Transavia).
Wanneer je liever alleen een kamer hebt dan is er een meerprijs van € 100,00
Heb je interesse in deze meerdaagse workshop, of heb je nog vragen, laat het ons weten en stuur een e-mail: info@mariamadelon.nl
Extra opties
Marokko is een prachtig land. Eerder komen of langer blijven is natuurlijk mogelijk met of zonder partner, familie en/of kinderen.
Voorbeelden voor andere leuke trips in Marokko:
 • een meerdaagse excursie naar de Erg Chebbi woestijn bij Merzouga,
 • een aantal dagen leven als een Berber in het zuidoosten van Marokko of
 • een verblijf aan de kust bij Essaouira.
Voor meer informatie hierover: